Kids

Ook voor de kids is er tijdens het festival van alles te beleven! Naast leuke workshops van Warchild en open piste van Circus Snor kun je zelf stroopwafels maken en heerlijke vruchtensappen drinken! Bekijk hieronder het programma:

Vrijdag/zaterdag en zondag
15.00 – 18.00 Open Piste  door Circus Snor
Heb je altijd al eens willen weten hoe het is om circus artiest te zijn? Dat kan! Circus Snor laat je beleven hoe dat is tijdens de open piste op het Fonteyn Festival. Met een leuk programma voor de kleintjes met onder andere schminken.

 

Zaterdag en zondag
15.00 – 17.00 War Child Workshops
Voor het derde jaar oprij wordt er op het Fonteyn Festival geld opgehaald voor War Child. War Child is een organisatie die kinderen helpt in conflictgebieden om hun oorlogservaringen te verwerken met onder andere bescherming, psychosociale hulp en onderwijs. Om ervoor te zorgen dat ze in een veilige omgeving samen kunnen bouwen aan een vreedzame toekomst. Op het gebied van psychosociale hulp doet War Child verschillende oefeningen met de kinderen om hun vaak traumatische gebeurtenissen te verwerken. Op zondagmiddag tussen 15:00 en 17:00 zal War Child aanwezig zijn en deze oefeningen met de aanwezige kinderen gaan doen. Een voorbeeld van een oefening is waarbij alle kinderen hand in hand in een grote kring gaan staan. Een hoepel moet de cirkel rond zonder dat deze verbroken wordt. Kinderen leren op een leuke manier samen te werken en op elkaar te vertrouwen. Voor de ouders is het ook erg leuk om te zien omdat ze zo meer te weten komen over wat er met hun geld gebeurt.